Zelf een wade maken  is een ritueel. Het is een manier om al doende afscheid te nemen van een dierbare. 

Twee zussen, die een wade voor hun moeder willen maken in mijn atelier, vroegen mij of ik nog suggesties had voor de materiaal keuze. Ik bood aan om een pakketje samen te stellen van wol en zijde die ik zou verven in de pastel tinten die ze willen gebruiken voor de wade. 

Zijde voor pastelkleurige wadeWensley Dale krullen voor pastelkleurige wadeWol voor pastelkleurige wade

Dat doe ik graag: ‘Meedenken en het meehelpen met de vormgeving van uitvaarttextiel voor een dierbare. Samenwerken met vrienden of familie die het initiatief nemen om zo een mooi ritueel te beleven. Dat is leven en doorleven van herinneringen, emoties en  samenhorigheid. Dan komen ook de verhalen los die je nooit verteld hebt omdat ze nooit zo belangrijk leken.