De Kunstroute Paradepaadje Friesland is alweer voorbij! Rest in Felt heeft vier dagen lang zijn textiele uitvaartkunst mogen tentoonstellen.  Gisteravond ben ik moe maar voldaan terug gekomen na een gezellige afsluiting bij Petra Dijkstra thuis.

Ik heb prachtige ontmoetingen gehad met mede kunstenaars en belangstellenden in het kerkje van Wieuwerd of Wiuwert in het Fries, waar ik stond met ‘Staal en Steen’ met beeldhouwster Anne Akke Fopma, ‘t Quakeltje met glasblazer Alwin Overwater en ‘De Kistenmakker’ met Hindrik Ype de Vries. Samen vormden  we een kleinschalige kunst uitvaartbeurs.

Wat mij opviel is dat er nog veel mensen zijn die denken dat je alleen maar in een kist begraven mag worden.( Ik heb bezoekers de tip gegeven een keer naar een uitvaartbeurs te gaan om te zien wat er zoal mogelijk is.) Anderen lieten mij weten dat ze al een deken hadden ge-quilt. Ook vertelden mensen mij dat ze van oude truien een troostdeken hadden gemaakt voor een vriendin die iemand verloren was. Veel mensen deelden hun verdriet en ervaringen. Als deze ontmoetingen hebben mij deze dagen zo verrijkt. Ik ken niet iedereen bij naam, maar allen dank voor de prachtige dagen. Ik ben geïnspireerd terug gekomen en ga vol energie weer aan de slag.