Voor mijn pasgeboren kleinkinderen heb ik een geboorte dekentje  van vilt gemaakt.

Ik kon hierin al mijn blijdschap en emotie in kwijt. Immers er valt mij een enorm geschenk toe om deze twee gezonde mensjes als oma in mijn armen te mogen sluiten.

 Wat wil ik mijn kleinkinderen meegeven?

Ik zou het zo fijn vinden als ze zich gedragen zouden voelen door hun familie. Dat ze weten dat hun ouders en voorouders in hun DNA voortleven en in die zin als groep verbonden blijven.

Maak je de dekentjes op bestelling?

Tijdens het maakproces vroeg een vriendin of ik zo’n, of soortgelijk dekentje ook op bestelling wilde maken. Natuurlijk wil ik dat doen. Ik maak het liefst kunst van vilt welke een emotionele betekenis uitdrukt.

Stamboom dekentje ook als uitvaartdekentje?

“Jij maakt toch alleen maar uitvaartproducten van vilt of maak je nu ook geboorte dekentjes?” vroeg een collega die bij mij in het pand werkt.

Ik hoop dat de geboorte dekentjes een lang leven hebben en  mijn kleinkinderen ze later nog eens ter hand nemen en aan mij terug denken.

Maar er worden kindjes geboren waarvan de ouders al weten dat ze niet zo’n lang leven toevalt. Dan kan een geboorte dekentje een dekentje worden waarmee hun kleintje wordt toegedekt. Dat kan troost geven, dat ouders, grootouders en overgrootouders een eindje meelopen en voor altijd verbonden blijven.