Rest in Felt gooit het roer om.

Gebeurtenissen tussen 2017 en 2019

Sinds 2017 heb ik weer intens ‘het leven’ ervaren. Twee lieve kleinzoons zijn geboren en mijn vader is aan het einde van dat jaar overleden. In 2018 ben ik wederom oma geworden van een prachtige lieve kleindochter. Ik wilde er voor al deze voor mij dierbare mensen zijn. Ik paste, en pas nog regelmatig op en ging vaker op bezoek bij mijn ouders. Steeds dacht ik: ‘ Wat is nu het meest belangrijke in mijn leven?’ Dat blijven de mensen waar ik van hou! Aan het einde van het leven blijft alleen de liefde over!

Verhuizing van Rest in Felt atelier van Haarlem naar Midwoud

In januari 2018 verhuisde ik mijn atelier van Haarlem naar Midwoud N-H, waar ik in de werkplaats van mijn zoon een ruimte zou krijgen. Maar de verbouwing van hun huis viel zwaar tegen waardoor het gezin deze ruimte langer nodig had om in te leven. Rest in Felt lag door al deze omstandigheden stil! ‘Geduld oefenen en het leven nemen zoals het is!’ dat heb ik gedurende mijn leven wel geleerd!

 Memento Mori: Gedenk te leven of bedenk dat je sterfelijk bent.

Ik ben ervan overtuigd dat alles in mijn leven gebeurt met een reden ook al begrijp ik die niet altijd. Stilstaan is zeker niet altijd achteruitgang, soms is het een periode van verdieping. En dat laatste heb ik kunnen ervaren. Ik heb de afgelopen twee jaar veel nagedacht over  hoe ik wil leven en werken. Het antwoord is: ‘Ik wil leven met het besef dat ik alleen dit moment heb. Ik wil vooral bij mensen zijn waar ik blij wordt, doen waar ik van geniet en de verwachtingen van anderen parkeren! Dat is heus niet altijd feest, omdat bij jezelf blijven voor mij nog steeds een grote oefening is! Rest in Felt betekent rusten in vilt. Ik maak niet alleen een wade voor iemand die is overleden als laatste rustplaats, maar ik oefen mij om te rusten in mijn ‘ZELF’ tijdens het vilten.

Werkmotivatie: multifunctioneel en vanuit het hart!

Het liefst  creëer ik gebruiksvoorwerpen die multifunctioneel zijn. Dan voel ik mij gelukkig! Het ligt niet in de kast te wachten tot het gezien wordt. Zo kan een wadedeken de functie hebben als wandkleed of als sierdeken op een bed. Een baar-deken voor een verzorgingstehuis wordt steeds weer gebruikt. Kinderslofjes kunnen gedragen worden tot ze versleten zijn en een geboorte dekentje de kleine verwarmen en een grote herinnering worden. Vraag mij een omslagdoek te maken voor een dierbaar iemand en ik zal met heel mijn hart jou gevoelswaarde in kleur en vorm weergeven. Kortom, ik werk vanuit het verlangen om te creëren en expressie te geven aan gevoelens!

Wat zul je in de toekomst van Rest in Felt te zien krijgen?

De komende tijd kan ik mijn atelier inrichten! In mijn blogs, zul je verschillende berichten lezen. Berichten die over het vilten en mijn gevoelens gedurende het viltproces gaan!  Wellicht deel ik mijn enthousiasme over een nieuwe techniek. Het kan ook zijn dat ik mij opeens wens uit te spreken over een gedachtengoed die het leven of mijn leven betreffen. Alles verbonden met gevoelens en met het leven! Zo zit ik nou eenmaal in elkaar.

Blijf mij volgen

Ik hoop dat je me wilt blijven volgen en je respons wilt geven!  Alleen werken in mijn atelier is heerlijk!  Dan ben ik dicht bij mezelf.  Je deelgenoot maken van mijn werk en de processen en vervolgens jouw commentaar lezen maakt de cirkel rond!  Het stimuleert, inspireert en geeft vreugde! We hebben elkaar als mens nodig en zijn medeafhankelijk van elkaar. Ik heb jou nodig om te voelen dat ik mens ben en dat ik leef. Ik hoop ook jou te inspireren en iets toe te voegen aan jou leven!  Alvast bedankt!

Warme groet,

Jantine